Zalm lasagne met spinazie roomsaus

Zalm lasagne met spinazie roomsaus

Deze zalm lasagne met spinazie roomsaus is een waanzinnig lekkere combinatie. 

Ingrediënten 

150 gram gerookte zalm
lasagne bladen (verse)
1 ui
2 stuks witlof
250 gram spinazie
200 ml slagroom
2 eetlepels kruidenkaas
Peper en zout
Olijfolie

1. Verwarm de oven op 180 graden.
2. Pluk de blaadjes van de witlof en balanceer deze een paar minuten. Snipper de ui en bak deze met wat olijfolie op, doe daarbij de spinazie en bak dit een paar munten mee.
3. Doe in een koekenpan de slagroom, kruidenkaas en laat dit zachtjes een paar minuten pruttelen. Doe de spinazie erbij en breng het op smaak met peper en zout.


4. Snij de zalm in langwerpige stukken.
5. Bedek de bodem van de ovenschaal met een dun laagje spinazie saus. Leg daarop de een aantal stroken witlof, stukjes zalm, een laag lasagne bladen en strooi een beetje geraspte kaas erop.  Herhaal dit nog een keer en hou wat saus apart om dit over de laatste lasagne bladen te gieten.


6. Bestrooi het met geraspte kaas en bak de lasagne binnen 35-40  minuten in de oven.

Eet smakelijk!

🍴 2 personen
⏱ 50 minuten

Volg je mij al op Instagram ? Hierop plaats ik dagelijks foto’s en geef ik je een kijkje in mijn leven! Of via Facebook zodat je geen recept meer hoeft te missen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *