Wortel-banaan taart

Wortel-banaan taart

Krijg je bezoek of heb je gewoon zin in taart? probeer deze wortel-banaan taart. Hij is heerlijk en ik weet zeker dat je gasten dat ook zullen vinden als je tenminste wilt delen…

Ingrediënten

3 bananen
175 gram licht bruine suiker
250 gram bloem
4 eieren
125 ml zonnebloemolie
120 gram gerapte wortel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel bakingsoda
2 theelepel kaneel
1 mespunt zout
75 gram walnoten
35 gram pecannoten

Topping
100 gram roomkaas
100 gram poedersuiker
1 theelepel vanille extract
1 eetlepel citroen sap

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Klop met een mixer de eieren, zout en de suiker op. Dan voeg je langzaam de zonnebloemolie toe. Meng de bloem, bakpoeder, bakingsoda en kaneel samen en voeg dit bij het mengsel.
3. Prak de bananen, raspt de wortel, hak de noten fijn en meng dit er ook doorheen.
4. Doe het mengsel in een vorm en bak het af in 50-60 minuten. Controleer het rond de 40 minuten of het niet te snel bruin wordt aan de bovenkant, zoja pak dan wat aluminiumfolie en leg dit de laatste 10 minuten er bovenop. Als de taart gaar is laten afkoelen. Controleer de gaarheid met een satéprikker.
5. Klop de roomkaas, poedersuiker, vanille extract en citroensap op en verdeel dat over de taart. Strooi er wat noten en wortelrasp overheen.

Eet smakelijk!

🍴 10 stuks
⏱ 1 1/2 uur

Volg je mij al op Instagram ? Hierop plaats ik dagelijks foto’s en geef ik je een kijkje in mijn leven! Of via Facebook zodat je niks hoeft missen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *