Turkse linzensoep (Mercimek çorbası)

Turkse linzensoep (Mercimek çorbası)

Zoals de meeste mensen weten ben ik echt een soep fan, ik kan serieus soms wel 3/4 bakken soep naar binnen werken achter elkaar :-)…. Vandaag deel ik deze heerlijke Turkse linzen soep. Linzen zijn niet alleen lekker maar ook nog eens super gezond, ze bevatten veel mineralen en ijzer!

 

Ingrediënten 

200 gram rode linzen
2  liter runderbouillon
1 ui
2 knoflook fijngesneden
1 wortel
1 theelepel sambal
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels komijn
1 eetlepel tomatenpuree
Olijfolie
Selderij 2 takjes
Citroen
Griekse yoghurt

1. Snij de ui, wortel en knoflook fijn. Verwarm een soeppan met een flinke schuit olijfolie en doe hierbij de ui, wortel en knoflook. Bak het geheel op zacht vuur aan.
2. Doe dan de tomatenpuree erbij bak dit even mee. Voeg dan de sambal, paprikapoeder, komijn en selderij toe en roer dit even goed door elkaar.
3. Dan mogen de linzen (spoel ze eerst met water) en bouillon erbij.
4. Laat het voor ongeveer 30-40 minuten zachtjes koken tot de linzen gaar zijn. Zet de staafmixer in de soep om de soep glad en vloeibaar te maken. Bij het serveren een paar druppels citroen en een theelepel dikke yoghurt.

Eet smakelijk!

🍴 4a6 personen
⏱ 50 minuten

 

Wil je geen post of foto’s meer missen volg mij dan via instagram en/of via Facebook!

XOXO



2 thoughts on “Turkse linzensoep (Mercimek çorbası)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *