Thaise zoete aardappel soep met gamba’s

Thaise zoete aardappel soep met gamba’s

Het is weer eens tijd voor een lekker soepje! Hou je van Thaise smaken en wil je snel iets op tafel maak dan deze heerlijk zoete aardappelsoep met gamba’s.

 

Ingrediënten

3 middelgrote zoete aardappels
1 ui
2 teentjes knoflook
2 el rode currypasta
1 groente bouillonblokje
200 ml kokosmelk
100 gram gamba’s
1 lente ui
100 gram taugé

Hoe?

  1. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Schil de aardappels en snij deze in kleine blokken.
  2. Zet een grote pan op en doe er een scheut olijfolie in en bak de ui aan en doe daarna de knoflook erbij.
  3. Voeg dan de currypasta toe en bak dit alles 1 minuut op. Schenk er 1 liter water bij en voeg het bouillonblokje toe.
  4. Laat dit z’n 20 minuten koken tot de aardappels zacht zijn.
  5. Ondertussen maak je de gamba’s schoon en leg je deze in een beetje olijfolie, stukjes knoflook en peper&zout.
  6. Voeg na de 20 min de kokosmelk toe aan de soep en laat het nog 5 minuten op laag vuur zachtjes koken.
  7. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Breng eventueel de soep nog extra op smaak met peper&zout.
  8. Bak de gamba’s op in een koekenpan of gril pan. (Zonder de stukjes knoflook) 5 a 6 minuten.
  9. Snij de helft van de gamba’s in stukjes en voeg dit bij de soep. De rest gebruik je voor de topping net als de taugé en lente ui (snij deze in dunne ringetjes)

Eet smakelijk! 💋

2 personen
40 minuten

Wil je geen post, foto’s meer missen en vind je het leuk om een kijkje te krijgen in mijn leven volg mij dan via instagram en/of via Facebook!

XOXO



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *