Thaise kip cashew

Thaise kip cashew

Deze Thaise kip cashew is een van mijn favorieten gerechten, als ik dit gerecht maak ruikt mijn hele huis naar de gebakken noten… Het recept is makkelijk, lekker en je haalt een beetje Thailand in huis.

 

Ingrediënten 

500 gram kipfilet
1 ui
3 lente ui
1 wortel
1 rode paprika
3 teentjes knoflook
1 theelepel chili flakes
1/2 theelepel bruine suiker
2 eetlepels oestersaus
70 ml kippenbouillon
100 gram cashewnoten ongezouten
Zonnebloemolie
Peper&zout

1. Verhit de olie in een wok en roerbak de cashewnoten een paar minuten. Als ze klaar zijn, laat ze dan uitlekken op een keukenrol papiertje.
2. Bak in dezelfde olie de kip goudbruin. Daarna voeg je de ui, chili flakes en knoflook toe, bak dit een paar minuten mee.
3. Snij de wortel in dunne plakjes en de paprika in dunne slierten. Doe dan de wortel en paprika erbij roerbak dit een paar minuten mee.
4. Doe de kippenbouillon en oestersaus erbij, breng het op smaak met peper en zout. Voeg als laatst de lente ui en cashewnoten bak dit 1 minuut mee.

Eet smakelijk!

🍴  4 personen
⏱ 30 minuten

 

Volg je mij al op Instagram ? Hierop plaats ik dagelijks foto’s en geef ik je een kijkje in mijn leven! Of via Facebook zodat je geen post meer hoeft te missen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *