Sweet potato brownie

Sweet potato brownie

Vandaag deel ik deze verantwoorde ”guilty pleasure treats” 🤗 Wie het het ooit kunnen bedenken een gezonde brownie met als basis de zoete aardappel. Geïnspireerd door de leuke @renskroes maar zou mezelf niet zijn als ik niet mijn eigen versie ervan zou maken. Hierbij!

Ingrediënten

400 gram zoete aardappel
1 ei
100 gram speltbloem
150 gram dadels ontpitten
3 eetlepels cacao
3 eetlepels honing
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel gedroogde chilliflakes
50 gram fijngehakte walnoten
50 gram pinda’s gezouten of ongezouten (grof gehakt)
Snuif zeezout

1. Schil de zoete aardappels en snij ze in kleine blokjes. Kook deze binnen 15 minuten gaar en laat deze na het afgieten even afkoelen.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden en pureer de afgekoelde aardappels in de keukenmachine.
3. Doe het meel, dadels, ei en het cacao erbij en mix dit goed door elkaar. Doe dan de honing, bakpoeder, chiliflakes, walnoten en zeezout erbij mix het mengels nog even door elkaar.
4. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het mengsel erin. Strooi een klein gedeelte van de pinda’s erover heen en doe het voor ongeveer 35 minuten in de oven. Controleer de gaarheid met een saté prikker.
5. Als de brownie gaar en afgekoeld is strooi de overige pinda’s erover heen.

🍴9 a 12 stuks
⏱60 minuten

 

Wil je geen post of foto’s meer missen volg mij dan via instagram en/of via Facebook!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *