Sweet Chilli Chicken

Sweet Chilli Chicken

Ik ben een grote fan van chilisaus en dit recept behoort tot een van mijn favorieten…. Deze sticky kip in een wrap met verse koolsla is echt een heerlijke combinatie. Ook dit gerecht is perfect voor de kids en mijn kleine meid kan er niet genoeg van krijgen! 

Ingrediënten

500 gram kippendijen
250 ml sweet chilisaus
3 eetlepels gember siroop
1 eetlepel bruine suiker
2 teentjes knoflook geperst
1 theelepel zout
1 peen
1/4 witte kool
1 eetlepel mayonaise
Paar druppels citroen sap

 

1. Snij de kippendijen in en leg ze in een kom.
2. Voeg de chilisaus, gembersiroop, bruine suiker, knoflook en zout erbij. En laat het min. 2 uur marineren in de koelkast. Hoe langer hoe beter.


3. Verwarm de oven op 200 graden en bak de kip 40 min in de over goudbruin.
4. Als de kip nog een paar minuten heeft te gaan. Snij de kool, raspt de wortel en maak het aan met mayonaise, peper, zout en beetje citroensap.
5. Leg de wraps op een bord en warm deze een beetje op. Haal de kip uit de oven en maak deze met 2 vorken los zodat je kleine stukjes krijgt.

Serveer de schaal met kip in de saus, wraps en koolsla erbij.  Zodat iedereen zijn eigen wrap kan vullen.

Eet smakelijk!

🍴4 personen
⏱55 minuten (exclusief marinade tijd)



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *