Sticky Asian wings

Sticky Asian wings

Deze kippenvleugeltjes zijn heerlijk en door de Asian flavours waan je, je in Azië! Ideaal te serveren als borrelhapje of late night snack. Niet alleen voor mij een geluk momentje maar voor iedereen om mij heen die ervan smikkelt. 

Ingrediënten

750 gram kippenvleugels
40 ml soja
50 ml water
150 Chili saus
1 theelepel azijn
Halve sap limoen
2 teentjes knoflook geperst
2 eetlepels bruine suiker

1. Was de kip, snij ze doormidden en leg ze in een diepe kom.
2. Meng alle overige ingrediënten in een kommetjes en giet de helft over de kip. Meng dit goed door elkaar en laat het 10 minuten in de koelkast staan. Ondertussen verwarm je de oven voor op 180 graden.
3. Doe de gemarineerde kip in een ovenschaal en zet dit voor 30-40 minuten in de oven.
4. Het overgebleven mengsel doe je in een pannetje en laat je zachtjes inkoken tot het stroopachtig is. Giet de saus over de kip en zorg dat de kip vleugels volledig door de stroop bedenkt zijn.

Eet smakelijk!

🍴 4 personen
⏱ 60 minuten

 

Volg je mij al op Instagram ? Hierop plaats ik dagelijks foto’s en geef ik je een kijkje in mijn leven! Of via Facebook zodat je geen recept meer hoeft te missen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *