Sinaasappelcake

Sinaasappelcake

Deze luchtige cake met sinaasappelsmaak ziet er niet alleen beeldig uit maar smaakt ook nog eens heerlijk. De sinaasappel geeft de cake een friszoete smaak, ik zelf gebruik niet al te veel sinaasappel want ik hou er niet van als het heel erg overheerst maar dat is voor iedereen anders. Het ziet er wellicht moeilijker uit maar in dit geval is het echt niet zo, het is echt een simpel recept en je zal zeker mee scoren.

Ingrediënten

200 gram boter
220 gram suiker
200 gram bakmeel
8 gram vanille suiker
1 theelepel vanille extract
4 eieren
Sap van 1 sinaasappel
Rasp van halve sinaasappel
1 hele sinaasappel voor de schijven
100 ml water
Snuifje zout

1. Verwarm de over voor op 180 graden.
2. Meng in een kom de 180 gram suiker, vanillesuiker en boter.
3. Voeg de eieren, een bij een toe en mix het tot een glad mengsel.
4. Voeg dan het meel, zout, vanille extract, sap en rasp van de sinaasappel. (Was de sinaasappels goed) Mix dit geheel tot het een glad beslag.
5. Vet een bakvorm in en doe het beslag erin. Bak de cake in 50-55 minuten gaar. Controleer bij de 40 minuten even of het niet te hard gaat aan de bovenkant zoja pak dan een wat aluminiumfolie en leg dit boven de cake. Controleer de gaarheid met een satéprikker.
6. Zet een pannetje met water en 4 eetlepels suiker op tot het gaat koken. Snij een aantal dunne schijven van de sinaasappel en leg deze in het pannetje met siroop en laat dit minimaal 30 minuten op laag vuur pruttelen.  Als het klaar is leg ze op een velletje bakpapier en laat ze paar minuten afkoelen.
7. Als de cake geheel afgekoeld is, dan dep je met een kwastje de bovenkant 1x met het siroop wat overgebleven is. Leg als laatst de schijven sinaasappel erop. En voor de liefhebbers een dot slagroom.

Eet smakelijk!

🍴5a6 stuks
⏱ ca. 90 minuten exclusief het afkoelen

 

Volg je mij al op Instagram ? Hierop plaats ik dagelijks foto’s en geef ik je een kijkje in mijn leven! Of via Facebook zodat je geen recept meer hoeft te missenGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *