Simpele Marokkaanse Kokoskoekjes

Simpele Marokkaanse Kokoskoekjes

Ik heb ooit samen met een Marokkaanse vriendin Marokkaanse kokoskoekjes gemaakt maar dan zonder de wereldberoemde abrikozenjam. Ook al weet ik niet meer exact het recept, zijn ze toch goed gelukt en super lekker. En dus een plekje op mijn website zeker waard. 

 

Ingrediënten

100 gram poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
45 gram griesmeel
135 gram geraspte kokos
2,5 eetlepels zonnebloem olie
1 ei
1 tl citroen rasp
1 tl oranjebloesemwater
1 tl bakpoeder

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop het ei, poedersuiker en vanillesuiker goed op, voeg dan de citroenrasp, oranjebloesem en olie toe. Mix dit een paar minuten goed met elkaar.
  2. Voeg alle droge producten toe en meng dit goed met elkaar. Laat het 10 minuten rusten.
  3. Maak je handen een beetje nat en draai kleine balletjes, druk de bovenkant iets platter en dip alleen de bovenkant in poedersuiker.
  4. Bak ze goudbruin in 6 a 7 minuten en laat ze afkoelen zodat ze stevig worden.

Eet smakelijk!

🍴 ca. 20 stuks
⏱ 25 minuten

 

Wil je geen post, foto’s meer missen en vind je het leuk om een kijkje te krijgen in mijn leven volg mij dan via instagram en/of via Facebook!

XOXO



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *