Rijstpudding met peer & kokos

Rijstpudding met peer & kokos

In Griekenland at ik weleens rijstpudding als ontbijt ipv als dessert en ik vond dat altijd een feestje. Alhoewel de originele Griekse rijstpudding anders wordt gemaakt, doet deze inspirerende versie niet onder. Dus wil je een keer wat anders voor ontbijt dan is deze rijstpudding een aanrader.

Ingrediënten

100 gr pandan rijst
200 ml kokosmelk
150 ml water
1 eetlepel boter
1 theelepel kaneel
1 1/2 eetlepel bruine suiker
1 theelepel vanille essence
1 peer

1. Doe de rijst in een pan met het water en breng dit aan de kook. Als het water bijna verdampt is, mix de eetlepel boter er doorheen.
2. Zet het vuur zacht en doe de kokosmelk, bruine suiker, vanille essence en kaneel erbij. En laat dit geheel 10 minuten zachtjes pruttelen tot het bijna ingekookt is.
3. Snij de peer in stukjes en meng deze erdoor heen.

Eet smakelijk!

🍴2 porties
⏱20 minuten

 

Volg je mij al op Instagram ? Hierop plaats ik dagelijks foto’s en geef ik je een kijkje in mijn leven! Of via Facebook zodat je geen recept meer hoeft te missen



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *