Plaattaart tomaat mozzarella

Plaattaart tomaat mozzarella

Tja hoe makkelijk kan het zijn!! Ik ben gek op plaattaarten, ze zijn zo makkelijk te maken en steeds is het weer genieten. Er zijn tig varianten te bedenken maar in 1 van mijn favorieten is deze vegetarische plaattaart met tomaat en mozzarella. ”PERFECTE COMBINATIE”

Ingrediënten

4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
2 eetlepels crème frache
2 tl tomatenpuree
2 tl Italiaanse kruiden
1 grote vleestomaat
10 stuks cherry tomaten verschillende kleuren
1 mozzarella
Peper & zout

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat het bladerdeeg een beetje ontdooien.
  2. Leg de plakjes deeg in een rechthoek tegen elkaar aan en druk de randen aan. Prik met een vork meerdere gaatjes in  het middelste gedeelte.
  3. Meng de crème fraiche met de tomatenpuree en besmeer de bodem hiermee.
  4. Snij de vleestomaat in plakjes en de cherry tomaten doormidden en verdeel ze over de taart.
  5. Bestrooi ze met peper, zout en Italiaanse kruiden. Smeer de randen in met wat boter of eigeel.
  6. Bak de plaattaart binnen ca. 15 minuten gaar.
  7. Als deze klaar is verdeel je stukjes mozzarella en wat olijfolie.

Eet smakelijk!

🍴2 personen
⏱ 25 minuten

 

Wil je geen post, foto’s meer missen en vind je het leuk om een kijkje te krijgen in mijn leven volg mij dan via instagram en/of via Facebook!

XOXO



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *