Plaattaart met groene asperges en zalm

Plaattaart met groene asperges en zalm

Deze plaattaart heb ik tijdje geleden gemaakt en ik kan je zeggen dat het heerlijk is. Deze plaattaart is niet alleen een gerecht als avondmaal maar ook zeker bij de borrel is het een perfect hapje.

Ingrediënten 

4 kant en klare bladererdeeg vellen
100 gram groene aspergetips
150 zalm (kan ook uit blik)
1 rode ui
2 eieren
2 eetlepels yoghurt
1 eetlepel tomatenpuree
50 gram geraspte kaas
Sesamzaadjes
Peper&Zout

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een pan op voor de eieren. Kook de eieren ca. 7 minuten.
2. Leg op het bakpapier de 4 vellen bladerdeeg aan elkaar en maak er 1 grote vierkant van, vouw de buitenkant ongeveer 1 cm naar binnen en prik gaatjes in de bodem. Meng ondertussen de yoghurt en tomatenpuree met elkaar en besmeer het middelste gedeelte hiermee.
3. Verdeel de asperges, rode ui, zalm over het mengsel, peper en zout eroverheen en de geraspte kaas.
4. Besmeer de randen met wat water en strooi er wat sesamzaad overheen.
5. Zet de plaattaart voor ca. 30 minuten in de oven.
6. Laat hem iets afkoelen, pel de eieren en snij deze open op de plaattaart.

Te serveren met een salade.

Eet smakelijk!

🍴 2 personen
⏱ 40 minuten



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *