Pindakaas koekjes met jam

Pindakaas koekjes met jam

Een paar jaar geleden heb ik ze voor het eerst gemaakt maar dan zonder de jam. Het exacte recept wist ik niet meer helemaal maar ze zijn na 2 pogingen toch goed gelukt. Nu mijn dochter steeds ouder (3 jr) wordt vind ze het fanatisch om samen met mij te bakken zodra ik in de keuken sta en ze hoort dat ik bezig ben komt ze aanlopen met der roze stoeltje en gaat naast mij staan dat is zo gezellig! Wij eten hier thuis weleens boterham met pindakaas en jam en toen de koekjes klaar waren riep zei “JAM” en voila pindakaas koekjes met jam. Ze zijn heerlijk!! 

Ingrediënten 

75 gram lichte/bruine suiker
75 gram pindakaas
1 ei
150 gram bloem
60 gram boter
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel vanille extract
Snuifje zout
Aardbeienjam

1. Klop de suiker, boter, vanille extract licht op en doe dan de pindakaas en het ei erbij, klop dit nog even door.
2. Meng het bloem met het bakpoeder en doe dit bij het mengsel. Kneed het geheel tot een deegbal. Doe folie over het deeg en laat het rusten voor een uur in de koelkast.
3. Draai balletjes van het deeg en leg dit op een bakplaat met bakpapier. Druk dit plat met een vork.
4. Bak de koekjes in 12 a 13 minuten 180 graden af.
5. Tijdens het serveren doe je er een theelepel jam boven op.

Eet smakelijk!

🍴15 a 17 koekjes
⏱20 minuten exclusief 1 uur rusten

 

Volg je mij al op Instagram ? Hierop plaats ik dagelijks foto’s en geef ik je een kijkje in mijn leven! Of via Facebook zodat je geen recept meer hoeft te missenGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *