Pepernoten Tiramisu

Pepernoten Tiramisu

Vandaag deel ik dit heerlijke dessert. Tiramisu is iets wat ik vaker heb gemaakt maar dit keer niet met lange vingers maar met pepernoten. Waarom? Omdat mijn dochter zot is op Sinterklaas en alles wat er mee te maken heeft dus ook op de pepernoten. Dus dit jaar op Sinterklaasavond zullen zowel jong als oud genieten van dit dessert. 

 

ingrediënten

60 gram pepernoten
3 eidooiers
70 gram suiker
50 ml espresso shot
250 gram mascarpone
Cacao
1 theelepel Amaretto (optioneel) ik maak apart voor de kinderen zonder Amaretto

1. Klop de eidooiers met de suiker op tot een schuimige massa. Doe daarbij de mascarpone en klopt dit tot soepel mengsel.
2. Doe de pepernoten in een bakje (bewaar 10 pepernoten apart) en giet de espresso en Amaretto (optioneel) erbij, roer dit kort en voorzichtig door elkaar.
3. Vul je glazen of bakjes met eerst een laag gemarineerde pepernoten, dan een laagje van het mengsel, dan weer een laagje gemarineerde pepernoten en doe er 2 a 3 gehakte pepernoten bij die je apart hebt gehouden. En eindig weer met een laag van het mengels en vul het tot de rand van het glas of bakje.
4. Zet dessert voor minimaal 1 1/2 uur in de koelkast om goed op te kunnen stijven.
5. Als het klaar is strooi er een goede laag cacao overheen en hak de andere pepernoten voor de crunch boven op de tiramisu.

Eet smakelijk!

🍴2 personen
⏱10 minuten (exclusief het opstijven)

 

Volg je mij al op Instagram ? Hierop plaats ik dagelijks foto’s en geef ik je een kijkje in mijn leven! Of via Facebook zodat je geen post meer hoeft te missen.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *