Nachoschotel

Nachoschotel

Hou je van nachos, kaas en pittige gehaktsaus dan is dit recept wat voor jouw!  Deze Mexicaanse nachoschotel is een blijvertje… deze schotel is heerlijk, snel en super makkelijk te maken.  Ideaal op de drukke dagen en je weinig tijd hebt om in de keuken te staan.

Ingrediënten

 

300 gram rundergehakt
2 rode uien
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
200 gram mais
400 gram kidney bonen
1 eetlepel tomatenpuree
1 tomaat
1 ½ zak tortilla chips
100 gram geraspte kaas
handvol ja­la­pe­ños
1/2 theelepel chili flakes
2 theelepels paprika poeder
1 theelepel chili poeder
2 eetlepels crème fraiche
Chilisaus
Peper&zout
Olijfolie

 

  1. Snipper de uien, knoflook, paprika en fruit dit in een koekenpan met wat olijfolie. Doe dan de chili flakes, paprika en chili poeder erbij en bak dit even mee. Voeg het gehakt toe en bak dit gaar.
  2. Breng het gehakt op smaak met peper & zout en voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit even mee. Voeg dan 150 ml water toe en laat dit op zacht vuur pruttelen tot een saus.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel in een ovenschaal 1 zak tortilla chips en verdeel dan de gehaktsaus er overheen. Vervolgens het mais, kidney bonen, ja­la­pe­ños en dan weer een handvol tortilla chips.
  4. Strooi dan de geraspte kaas eroverheen en bak het voor 15 minuten in de oven.
  5. Snij de tomaat in blokjes en verdeel dat over de schotel, vervolgens verdeel je de crème fraiche en wat chilisaus overheen.

Eet smakelijk!

🍴3 a 4 personen
⏱25 minuten

 

Wil je geen post of foto’s meer missen volg mij dan via instagram en/of via Facebook!

XOXO



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *