Marokkaanse pannenkoek

Marokkaanse pannenkoek

”Msemmen” oftewel Marokkaanse pannenkoek.
Geen ronde pannenkoek maar een vierkante, een traditioneel Marokkaans gerecht wat vaak tijdens het ontbijt genuttigd wordt. Perfect te combineren met een glas munt thee.

Ingrediënten

50 gram boter
50 ml zonnebloemolie
180 gram griesmeel
225 gram bloem
250 ml water
Snuifje zout
Honing
Amandelschaaf

1. Meng in een grote kom de griesmeel, bloem, zout en schenk tijdens het kneden het water erbij. Kneed dit tot een soepel deeg. Verdeel dit in 5 a 6 bolletjes en laat dit 10 afgedekt rusten.
2. Smelt de boter en doe daarbij de zonnebloemolie en meng dit goed met elkaar. Smeer de bolletjes met de boter/olie mengsel. Bestrijk het aanrecht met boter/olie mengsel en leg 1 balletje daar in het midden. Duw en smeer met je handen het balletje zo dun mogelijk uit in een cirkelachtige vorm.
3. Strooi wat griesmeel eroverheen en vouw de bovenkant dicht naar het midden dan de onderkant naar het midden. Vouw recht en links naar het midden met als resultaat, een vierkantje en duw en smeer deze nog iets uit tot dat het iets platter is.
4. Verwarm een koekenpan en bak ze aan beide kant goudbruin.
5. Serveer ze met honing en amandelschaaf.

Tip! Ze zijn ook heerlijk met nutella!

🍴 5a6 stuks
⏱ 35 minuten

 

Volg je mij al op Instagram ? Hierop plaats ik dagelijks foto’s en geef ik je een kijkje in mijn leven! Of via Facebook zodat je geen recept meer hoeft te missen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *