Lauwwarme maaltijdsalade met avocado & tonijn

Lauwwarme maaltijdsalade met avocado & tonijn

Maaltijdsalades zijn ideaal voor de drukke doordeweekse dagen of als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Deze salade is eigenlijk ontstaan omdat ik geen zin had om boodschappen te doen en dus ging ik kijken wat ik nog in huis had. ”Viola” en dit was het resultaat.

Ingrediënten

2 middel grote aardappel
1 rode ui
2 ei
250 gram sperziebonen
1 blikje tonijn
1 avocado
Olijf olie
Peper&zout
1 eetlepel mayonaise

1. Snij de aardappel in kleine blokjes en kook deze gaar. Kook je eieren 8 minuten en laat deze door koud water schrikken.
2. Was je sperziebonen, haal de tops eraf en halveer ze. Balanceer deze 2 a 3 minuten.
3. Snij je ui in halve ringen en snij de avocado in blokjes.
4. Doe de aardappels, sperziebonen, ui, avocado, mayonaise, peper&zout en scheut olijfolie in een kom. Meng alles goed door elkaar.
5. Als laatste snij je je ei in 4 partjes en leg dit op je salade. Maak je blikje tonijn open, giet dit af, schep wat tonijn op je salade en rooster paar sneetjes brood erbij.

Eet smakelijk!

🍴2 personen
⏱20 minuten



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *