Lasagne

Lasagne

I love lasagne! Niet alleen ik maar heel het gezin, liefst eten ze het 3 x per week. Deze lasagne is gemaakt met een heerlijk saus met gehakt, boordevol groentes en double cheese… Nou wie lust dit niet….

Ingrediënten

2 uien
1 knoflook
1 grote wortel
1 courgette
1 rode paprika
500 gram rundergehakt
70 gr tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes
Pak verse lasagnebladen (AH)
1 mozzarella
200 gram geraspte kaas
2 tl Italiaanse kruiden
1 el verse gesneden basilicum
70 ml runderbouillon (optioneel)
Peper en zout

Hoe?!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Snipper de uien en pers het teentje knoflook uit. Fruit het aan in een pan en voeg het gehakt toe. Als het gehakt gaar is voeg je de groentes toe. ( weinig tijd of geen zin in veel snij werk, koop dat een zak voorgesneden Italiaanse groente mix)
  3. Breng het op smaak met peper, zout, Italiaanse kruiden en verse basilicum.
  4. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak het een paar tellen mee dan voeg je de tomatenblokjes toe. Giet er een  glas water bij en laat het min. 15 min sudderen op laag vuur. Gebruik je de optie bouillon giet dan een half glas water erbij. 
  5. Snij ondertussen de mozzarella in plakjes en pak een goede ovenschaal. 
  6. Nu gaan we de lasagne opbouwen. Begin met een laagje saus, lasagnebladen, laagje saus, lasagnebladen, plakjes mozzarella, lasagnebladen, saus en als laatst veel geraspte kaas.
  7. Zet de lasagne voor ca. 25 minuten in de oven. Serveer het met een frisse salade of stuk verse gebakken brood. 

🍴4 a 5 personen 

45 minuten 

 

Eet smakelijk! 💋



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *