Kwarkbollen met rozijnen en gedroogde vijgen

Kwarkbollen met rozijnen en gedroogde vijgen

Kwarkbollen wie kent ze niet, talloze varianten te bedenken. Tijdens de jaarwisselingen werden we ermee doodgegooid maar toen heb ik gewoon lekker genoten van de ouderwetse oliebol en appelflap. Maar nu ik op de kilo’s let heb ik een perfect verantwoord tussendoortje/gezonde snack nodig. Dit is een van mijn versies van de kwarkbollen! 

Ingrediënten

250 gram naturel kwark
2 eetlepels muesli
2 eieren
250 gram zelfrijzend meel
5 gedroogde vijgen fijngesneden
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel olie
Handvol rozijnen
Snuifje zout

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Doe de kwark, muesli, eieren, vijgen, rozijnen en zout in een kom en roer dit goed door elkaar.
3. Doe als laats de bloem en bakpoeder erbij en meng die goed tot een mengsel.
4. Maak met een lepel 10-12 bolletjes op een bakplaat en bak ze 18-20 minuten in de oven. Even laten afkoelen!

Tip. Je kan de kwarkbollen invriezen en voor gebruik een paar minuten in de oven.

Eet smakelijk!

🍴10-12 stuks
⏱ 25 minuten

 

Volg je mij al op Instagram ? Hierop plaats ik dagelijks foto’s en geef ik je een kijkje in mijn leven! Of via Facebook zodat je geen post meer hoeft te missen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *