Italiaanse plaattaart

Italiaanse plaattaart

Ik ben z’n grote fan van plaattaarten ze zijn lekker, makkelijk en snel te maken. Dit keer op de Italiaanse tour met heerlijk mozzarella en prosciutto.

 

Ingredi├źnten

6 plakjes bladerdeeg
1 el tomatenpuree
1 tl Italiaanse kruiden
1 mozzarella
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
1/2 rode ui
80 gram prosciutto
1 el pesto
ca. 6 Cherry tomaatjes
Peper
Zout
Boter

Hoe?

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    2. Leg de plakjes bladerdeeg tegen elkaar aan en zorg dat ze een stukje over elkaar heen zitten en druk dat een beetje aan. Vouw de buitenranden een klein beetje naar binnen. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
    3. Maak de tomatenpuree aan met 2 eetlepels water. Smeer de bodem goed in, strooi de Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas erover heen.
    4. Snij de ui in dunne halve ringen, snij de mozzarella in plakjes en de cherrytomaatjes doormidden.
    5. Verdeel dit over het deeg en breng het op smaak met wat peper en zout.
    6. Smeer de randen in met een beetje boter en zet de plaattaart voor ca. 15 minuten in de oven.
    7. Haal de plaattaart eruit en beleg het verder met de prosciutto en verdeel de pesto over het geheel.

Eet smakelijk!

🍴2 a 4 personen
⏱25 minuten



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *