Groene curry met garnalen en bloemkoolrijst

Groene curry met garnalen en bloemkoolrijst

Thaise curry wie houdt er niet van? Curry’s staan in mijn lijstje van comfort food, heerlijk met een bord op de bank voor de buis. Veel zullen denken ”Bloemkoolrijst” probeer en oordeel…. Uiteraard kan je dit ook vervangen met normale rijst. Dit recept is lekker, simpel en makkelijk te maken. 

Ingrediënten

1 ui
1 teentje knoflook
200 gram Garnalen
1/2 paprika
1/2 prei
1 rode ui
100 gram witte kool
100 gram groene curry paste
1 theelepel sambal
200 ml kokosmelk

1. Snipper je ui, knoflook en fruit deze in olie.
2. Snij ondertussen je paprika, prei, rode ui en kool fijn. ( kant en klaar zakje thaise groenten kan ook)
3. Voeg je garnalen bij je ui en knoflook, bak deze paar minuten mee tot ze een kleurtje hebben.

unnamed (10)
4. Voeg de groentes toe en bak dit 2 minuut mee.
5. Doe de curry paste en sambal erbij en bak dit 1 minuut mee en voeg dan de als laatste de kokosmelk toe. Roer alles goed door en laat het op een laag vuurtje 5 min sudderen.
6. Serveer dit met bloemkoolrijst.

Eet smakelijk!

🍴2 personen
⏱30 minuten



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *