Gevulde courgette met kipgehakt en kikkererwten

Gevulde courgette met kipgehakt en kikkererwten

Lekker, makkelijk en zeer voedzaam. Deze gevulde courgette zijn echt heerlijk en staan zo op tafel.

Ingredi├źnten

2 courgette
250 gram kip gehakt
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode paprika
1 tomaat
100 gr kikkererwten
100 gr sperziebonen
100 ml Kippenbouillon of 1/2 bouillonblokje
Geraspte kaas
Peper
Zout
Paprikapoeder
Olijfolie

  1. Verwarm de oven voor op 185 graden.
  2. Snij de courgette in de lengte doormidden en hol deze uit met een lepel. Leg de courgette op een bakplaat bedekt met bakpapier. Bestrooi ze met wat zout en olie en doe ze voor 10 minuten in de oven.
  3. Snipper je ui en bak het op, voeg dan het gehakt toe en bak dit gaar.
  4. Snij de knoflook fijn, de paprika en tomaat in kleine blokjes, de sperziebonen in kleine stukjes, spoel de kikkererwten af en doe alles bij het mengsel.
  5. Voeg wat zout, peper, paprikapoeder toe en giet als laatst de kippenbouillon erbij.
  6. Bak alles voor zn 2 a 3 minuten goed op en vul de courgette met het mengsel.
  7. Bestrooi ze vervolgens met een goede laag geraspte kaas en bak ze nog eens voor 25-30 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

🍴 2 personen
⏱ 45 minuten



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *