Feestelijke Charlotte taartje met frambozen en witte chocolade

Feestelijke Charlotte taartje met frambozen en witte chocolade

Is het niet prachtig? Perfect dessert voor de feestdagen! Dit taartje is niet moeilijk, snel gemaakt en je tovert een glimlach op ieder gezicht. De romige frambozen crème is overheerlijk. 

 

Ingrediënten

20 lange vingers
125 ml slagroom
250 gram mascarpone
50 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
125 verse frambozen
1 eetlepel frambozenjam
50 gram witte chocolade
1 tl citroenrasp

Hoe?

  1. Klop de mascarpone met de slagroom, suiker en vanille suiker op tot een dikke crème.
  2. Prak de helft van de verse frambozen fijn en doe die bij de crème. Rasp de witte chocolade (bewaar een beetje voor de garnering) en meng ook deze door de crème.
  3. Voeg de jam en citroenrasp toe. Meng alles goed samen.
  4. Bekleed de schaal met vershoudfolie en begin met de opbouw. In de ring plaats je de lange vingers met de suiker rand naar buiten naast elkaar. Schep of spuit de crème in het midden van cirkel en strijk het glad met de achterkant van een lepel.
  5. Bedek de taartjes met folie en zet deze minimaal  1 1/2 uur in de koelkast.
  6. Voor het serveren verwijder de ring en strik er een mooi lintje omheen. Garneer de taartjes tot slot met de verse frambozen, geraspte chocolade en poedersuiker.

Let op dit taartje is voor 2 personen je snijdt het doormidden en hebt beide een mooi stuk. Wil je liever voor iedere een mini taartje? Snij dan de lange vingers aan 1 kant korter zo heb je een kleinere versie.

🍴4 personen
⏱20 min exclusief koeltijd



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *