De lekkerste Kip Loempia

De lekkerste Kip Loempia

Ik maak al jaren loempia’s en je kan ze eindeloos vullen met verschillende ingrediënten maar voor mij is en blijft de kip loempia de ALLERBESTE.  Zoveel kip loempia’s gemaakt in mijn leven en toch was ik steeds bezig om het nog beter te maken, nog krokanter en nog lekkerder. Sinds een tijdje is dit toch echt het beste recept… Simpel, lekker en krokant. 

Ingrediënten 

15 Loempia vellen
150 gram kipfilet
1 ui
70 gram wortel raspen of julienne gesneden
2 Lente ui
2 teentjes Knoflook
75 gram Taugé
50 gram vermicelli glas noodles
1/2 theelepel Chili flakes
1 kipbouillon blokje
3 eetlepels kippenbouillon
1 ei
Peper&Zout

1. Zet een pannetje met water op en doe daar de kipfilet in met een kipbouillon blokje en laat dit 20 minuten koken.
2. Snipper ondertussen de ui en snij de lente ui in ringen. Raspt de wortel of snij ze julienne wat jezelf makkelijk vind.
3. Plaats de mihoen in een diepe kom, giet er kokend water overheen en laat het voor ongeveer 10 minuten staat tot het zacht is.
4. Haal de kip uit het pannetje, bewaar het water. Laat de kip even afkoelen zodat het makkelijker is om het vlees te plukken.
5. Zet een koekenpan op met een scheutje olie. Fruit de ui en voeg een 1/2 theelepel Chili flakes toe. Doe vervolgens de kip erbij en bak dit even mee.
6. Voeg de lente ui, knoflook, wortel, taugé en mihoen toe. Bak dit nog 2 minuten mee. Doe er 3 eetlepels kippenbouillon bij (het water waarin je de kip hebt gekookt) en bak het geheel nog 1 minuut mee. Breng het extra op smaak met peper en zout.
7. Trek een loempia vel los, schep 2 eetlepels van de vulling en rol het tot de helft goed strak dicht. Vouw de zijkanten naar binnen toe en rol het verder dicht. Klop het ei los en bestrijk de randen met het ei zodat ze dichtplakken.
8. Frituur ze in zonnebloem olie aan beide kanten goudbruin. Liever niet frituren ze kunnen ook voor 20 minuten op 180 graden in de oven.

Wil je ze nog niet gelijk bakken?! Geen probleem overdekken met vershoudfolie dan drogen ze niet uit!

🍴13 a 15 stuks
⏱ 35 minuten

 

Volg je mij al op Instagram ? Hierop plaats ik dagelijks foto’s en geef ik je een kijkje in mijn leven! Of via Facebook zodat je geen post meer hoeft te missen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *