Crème kippensoep

Crème kippensoep

Ik ben echt een soep fanaat en ik maak dan ook regelmatig een grote pan soep. Als je je niet zo lekker voelt of ziek bent is kippensoep het beste!! Zolang ik mij kan herinneren maakte mijn moeder als ik ziek was een goed gevulde kippensoep en ik heb zodoende de laatste jaren een aantal varianten verzameld. Dit is mijn crème kippensoep, makkelijk te maken en wordt ook zeer gewaardeerd door de kinderen.

Ingrediënten

2 kippenpoten of 1 kipfilet a 150 gram
4 liter kippenbouillon
1 ui
1 lente ui
2 middel grote peen 1 geraspt en 1 in plakjes
200 gram mais
Paar takjes selderij
65 gram pasta penne of fusilli
50 gram roomboter
1 eetlepel bloem
Peper&zout
Olijfolie

1. Snipper de ui, lente ui, snij de peen in dunne plakjes, rasp de andere peen en snij de selderij fijn.
2. Zet een soep pan op het vuur en doe er wat olijfolie in. Bak hier de ui en de peen aan. Voeg dan de mais toe en de selderij.
3. Doe de kippenbouillon erbij, de kip en laat dit minimaal 20 minuten koken.
4. Haal de kip eruit en pluk deze of snij de kip in kleine stukjes. Doe ondertussen de pasta erbij en kook dit 8 a 10 minuten mee.
5. Smelt als laatst de boter op laag vuur en doe dan de bloem erbij en klop dit goed met een garde. Doe dit mengsel bij de soep. Breng het verder op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

🍴4 personen
⏱ 35 minuten

Volg je mij al op Instagram ? Hierop plaats ik dagelijks foto’s en geef ik je een kijkje in mijn leven! Of via Facebook zodat je geen recept meer hoeft te missen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *