Courgette pasta met tomatencrumble

Courgette pasta met tomatencrumble

Courgette pasta ook wel courgiatelle genoemd is een perfecte vervanger van de pasta… Een makkelijk gerecht wat ook nog een super gezond en geheel vegetarisch is. Ook perfect als je op de kilootjes let!

Ingrediënten

2 Courgette
2 knoflook teentje
1 ui
150 gram snoeptomaten
1 stuk Focacia brood
1/2 sap citroen
1 avocado
1 eetlepel yoghurt
Parmazaanse kaas
Peper
Zout
Olijfolie
Basilicum

1. Verwarm de oven op 200 graden. Scheur 1/3 van het Focacia brood in stuken en besprenkel dit met olijfolie, peper, zout en pers een teentje knoflook uit. Hussel het goed door elkaar en zet het voor 10 min in de een voorverwarmde oven.
2. Draai met een spiraalsnijder mooie slierten van de Courgette. Geen spiraalsnijder, geen paniek een raspt werkt ook. Leg de slierten op een velletje keukenrol en dep ze een beetje droog.
3. Snipper de ui, knoflook en bak dit in olijfolie. Voeg de snoeptomaten toe en bak dit een aantal minuten mee. Breng het op smaak met peper, zout en een paar blaadjes basilicum.
4. Snij ondertussen de avocado doormidden en schep het vruchtvlees eruit en prak dit fijn. Meng de yoghurt, handjevol Parmezaanse kaas peper, zout en citroensap erdoor heen.
5. Haal de schaal met het brood uit de oven en schep daarover het tomaten mengsel heen.
6. Verwarm een koekenpan met wat olie en verwarm de courgette pasta 2 minuten mee.
7. Haal de courgette pasta uit de pan en plaats dit in een kom en schep er 2 eetlepels avocado saus doorheen.
8. Leg de pasta op een bord en raspt er wat Parmezaanse kaas over en top het af met de tomatencrumble.

Eet smakelijk!

🍴2 personen
⏱20 minuten



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *