Citroen meringue taart

Citroen meringue taart
Een van mijn favorieten taarten!! Niet alleen lekker maar ook super tof om te maken. Deze taart steelt de show op elk feestje…..

Ingrediënten 
Bodem
150 gram boter
220 gram bloem
75 gram suiker
1/2 losgeklopt ei
Snuifje zout
Vulling
Sap en rasp van 2 citroen
100 gram suiker
1 zakje vanille suiker
1 eetlepel poedersuiker
40 gram roomboter
250 ml water
3 eidooiers
2 eetlepels maizena
1 tl. Vanille essenceMeringue schuim
100 gram kristalsuiker
3 eiwitten

1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een grote kom en kneed het tot een soepel deeg.
2. Vet je springvorm goed in en verwarm de oven voor op 180 graden.
3. Rol het deeg uit en bekleed de springvorm ermee. Prik met een vork een aantal gaatjes. Zet de bodem in de koelkast of vriezer zodat het snel hard wordt.
4. Begin nu aan de vulling (Lemoncurd) was de citroenen goed en rasp de gele schil eraf. Pers het sap van de citroenen.
5. Pak een pannetje en doe daarin het water, citroensap, rasp, maïzena en suiker. Zet dit op een zacht vuurtje en blijf goed roeren tot het glad is en beetje dik wordt.
6. Haal het pannetje van het vuur en doe daarbij de boter en de 3 eidooiers. Klopt dit goed op.
7. Haal de bodem uit de koelkast of vriezer en giet daarin de Lemoncurd. Bak dit in de oven voor ca. 30 minuten.
8. Haal de taart uit de oven en laat deze goed afkoelen. Klop daarna de eiwitten op en voeg de suiker toe in 3 delen. Blijf kloppen tot het goed stevig is en er pieken ontstaan.
9. Verdeel het eiwit over de taart en kleur de meringue met een brander.

Eet smakelijk!!

🍴8  stukken
⏱ 60 minuten ex. Afkoel tijd

 

Wil je geen post, foto’s meer missen en vind je het leuk om een kijkje te krijgen in mijn leven volg mij dan via instagram en/of via Facebook!

XOXO

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *