Chocolade bananenbrood salted caramel chocolade

Chocolade bananenbrood salted caramel chocolade

I love bananabread! Ideaal als ontbijt of tussendoortje. Dit keer maakte ik hem met stukken salted caramel chocolade want zeg nou eerlijk chocolade maakt alles beter toch??! Door de type chocolade is deze bananenbrood versie iets minder gezond mbt de suikers maar goed af en toe mag best en de hoeveelheid suiker is op zich niet heel veel dus vind ik het nog steeds verantwoord. 

 

Ingrediënten 

4 bananen
3 eieren
160 gram zelfrijzend meel
1 eetlepel cacaopoeder
1 1/2 theelepel bakpoeder
Snuifje zout
Handvol grof gehakte walnoten
2 eetlepels honing
65 gram gehakte salted caramel chocolade

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Prak de bananen fijn en doe ze in een kom. Voeg daarbij de eieren, meel, zout en cacaopoeder. Mix dit tot een glad beslag.
2. Voeg daarna de honing, bakpoeder, walnoten en chocolade toe en meng dit door het beslag heen.
3. Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet het beslag erin. Bak het bananenbrood in 45-50 minuten gaar. Controleer de gaarheid met een satéprikker alleen hou rekening met de gesmolten stukken chocolade.

Eet smakelijk!

🍴 10 a 12 plakken
⏱ 60 minuten

 

Volg je mij al op Instagram ? Hierop plaats ik dagelijks foto’s en geef ik je een kijkje in mijn leven! Of via Facebook zodat je geen post meer hoeft te missen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *