Chili Con Carne easy way

Chili Con Carne easy way

Ik hoor mijn moeder nog roepen “hou nou eens op met proeven, straks hebben we vanavond niks meer” en ik bleef maar stiekem mijn kleine bakje vol scheppen. Wat was dat genieten…Dit heerlijke Mexicaanse stoofpotje maak ik dan ook nog steeds met heel veel liefde.

Ingrediënten

500 gram rundergehakt
2 uien
2 teentjes knoflook
1  rode Chili peper
1 rode paprika
1 blik bruine bonen
1 blik gepelde tomaten
1 theelepel chili peper
2 theelepel paprika poeder
Zout & Peper
Olijfolie
Water

  1. Fruit de uien en knoflook in olijfolie.
  2. Snij de chili peper fijn en de paprika in kleine blokjes. Voeg de chili peper en paprika toe en bak dit 2 min mee en voeg dan het gehakt toe en bak dit gaar.
  3. Als het gehakt gaar is doe alle kruiden/specerijen erbij,voeg dan het blikje tomaten en half glas water toe. Laat dit 30 min langzaam koken op laag vuur.
  4. Als laatste doe je de bruine bonen erbij en laat het nog 15 min staan op laag vuur. Kook wat witte rijst erbij en klaar om op te scheppen.

Tip Doe er wat appelmoes bij! verrukkelijk!

Eet Smakelijk

🍴4 personen
⏱60 min

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *