Cheesecake met salted caramel en popcorn

Cheesecake met salted caramel en popcorn

I just love cheesecake!!! geen woorden meer aan toe te voegen!

Ingrediënten 

Bodem
200 gram digestieve koekjes
80 gram boter
1 eetlepel bruine suiker
1 zakje vanille suiker

Vulling
600 gram roomkaas
4 eieren
200 gram suiker
120 ml zure room
40 gram bloem
Sap en schil van een 1 citroen

Salded caramel
200 gram suiker
90 gram roomboter
100 ml onopgeklopte slagroom
1/2 tl zout
Mes punt zeezout

Topping
Zoete popcorn

Hoe te maken?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed je bakblik met bakpapier.
  2. Maal de koekjes fijn, smelt het boter en mix dit samen met de koekkruimels.Voeg daarna de eetlepel bruine suiker en vanille suiker. Doe de mix in het bakblik, druk het goed aan en zet het in de koelkast.
  3. Doe de roomkaas en suiker in een kom en klop deze goed op tot een gladde massa. Voeg 1 voor 1 de eieren toe dan de zure room, bloem, citroensap en schil. Klop alles nog zeker 5 min goed op. Giet het mengsel  boven op de koekbodem.
  4. Zet de cheesecake voor 1 uur in de oven en zet daarna de oven uit en laat de cheesecake nog zeker 20 min in de oven staan. Daarna deze goed laten afkoelen.
  5. Zet voor de salted caramel een pannetje op het vuur met de suiker. Als de suiker gesmolten is voeg je de boter toe en roer deze goed door het mengsel heen tot het gesmolten is. Voeg dan langzaam de slagroom toe en blijf roeren tot het een gladde massa word.
  6. Je kan wat salded caramel over de cheesecake gieten of als je een stuk cheesecake serveert giet je er wat overheen. Daar boven op doe je er een handje zoete popcorn bij.

Eet smakelijk!

🍴 8 a 10 personen
⏱ ca. 1 1/2 uur exclusief het afkoelen

 

Wil je geen post, foto’s meer missen en vind je het leuk om een kijkje te krijgen in mijn leven volg mij dan via instagram en/of via Facebook!

XOXO

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *