Bananenbrood

Bananenbrood

Bananenbrood is een van mijn favorieten snack. Ik heb al een aantal versies gemaakt en deze is niet de meest gezonde versie ivm het suiker wat is toegevoegd maar wel een van de lekkerste.Iedereen kan dit baksel maken en zelf de kinderen zijn er gek op. 

 

Ingrediënten 

5 bananen
100 gram boter
100 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
200 gram bloem
75 gram walnoten (gehakt)
75 gram pecannoten gehakt
1 theelepels bakpoeder
Snuifje zout

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Mix het boter, suiker goed door elkaar en voeg dan de eieren toe.
3. Hou 1 banaan apart en prak de andere fijn. Voeg de noten en de geprakte banaan toe aan het mengsel.
4. Meng alles goed door elkaar en giet het mengsel in een ingevette cake blik. En snij de laatste banaan door het midden en doe deze in het beslag aan de bovenkant en leg er ook wat hele noten op.
5. Bak de bananen brood gaar in 55-60 minuten, zet de oven uit en laat het daarna nog even paar minuten in de oven staan. Voor het serveren giet er een beetje honing overheen.

Eet smakelijk!

🍴 10 a 12 plakken
⏱ 10 minuten exclusief baktijd

 

Wil je geen post of foto’s meer missen volg mij dan via instagram en/of via Facebook!

XOXO

 

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *