Baileys chocolade brownie muffins

Baileys chocolade brownie muffins

Deze heerlijke chocolade muffins zijn echt “to die for” het is echt puur genieten. 

Ingrediënten

3 eieren
85 gram bloem
150 gram bruine suiker
110 gram ongezouten boter
120 gram pure chocolade (20 gram apart houden)
1 tl backing soda
2 eetlepel cacao
3 eetlepels Baileys
Snuifje zout
Opgeklopte slagroom

Hoe?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de suiker en de eieren ca. 5 min goed op.
  2. Laat ondertussen de boter en chocolade smelten. Als het gesmolten is doe dit bij het mengsel en klopt dit nog 1 minuut samen.
  3. Voeg cacao, baking soda, meel en snuifje zout toe aan het mengsel en roer dit er goed doorheen met een spatel. Als laats voeg je de Baileys toe.
  4. Plaats in een muffin bakblik vormpjes, vul deze met het mengsel en strooi er nog wat gehakte chocolade overheen.
  5. Bak de muffins tussen 12-15 min gaar. Het geeft niet als ze een beetje inzakken. Laat ze even afkoelen. Doe er een klodder opgeklopte slagroom op en serveren maar.

De muffins kan je prima een aantal uur van te voren maken en voor je serveren even opwarmen in de oven.

Eet smakelijk!

🍴 8 a 10 muffins
⏱25 minuten



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *