Appelcake met chocola 

Appelcake met chocola 

Appel, smeuïge cake en chocolade dat kan niet anders dan een succes worden!! Deze cake is echt een aanrader en ongelofelijk lekker. 

Ingrediënten 

200 gram boter
200 gram zelfrijzend bakmeel
185 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
2 appels
50 gram chocolade
Snuifje zout

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Klop de boter, suiker en vanillesuiker goed op. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix het goed door elkaar.
3. Voeg het bakmeel in 2 delen toe, snuifje zout en meng dit tot een mooi beslag.
4. Schil de appels en snij ze in kleine blokjes. Hak de chocolade in stukken en voeg beide bij het mengsel. Hou een klein beetje appel&chocolade apart om bovenop het cakebeslag te strooien
5. Zorg dat je cakevorm goed ingevet is en bebloemd. Giet het mengsel erin, strooi wat blokjes appel en stukjes chocolade eroverheen.
6. Bak de cake voor ca. 50-60 minuten gaar. Controleer de gaarheid met een satéprikker.

Eet smakelijk!

🍴 ca.10 plakken
⏱70 minuten

 

Wil je geen post, foto’s meer missen en vind je het leuk om een kijkje te krijgen in mijn leven volg mij dan via instagram en/of via Facebook!

XOXO



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *