Appel goreng

Appel goreng

Vele kennen wel de Pisang goreng dat is gebakken banaan met een laagje deeg. Maar ken je al de variant met appel?! Recept ooit gekregen van mijn schoonmoeder die het weer heeft gekregen van een Molukse tante van mijn man. Maar zou mezelf niet zijn om klein beetje van mezelf erin te doen. Dus hierbij mijn recept….

 

Ingrediënten

3 Elstar appels
2 zakjes vanille suiker
4 eetlepels zelfrijzend meel (ligt wel een beetje bij de grote van je appels want hoe groter je appel hoe meer meel dit gedeelte is echt een beetje opgevoel)
1 druppel vanille extract
Snuifje zout
Zonnebloemolie
Poedersuiker

1. Verwijder de schil, klokhuis van de appel en raspt deze in een grote kom.
2. Voeg de vanille suiker en meel toe en meng dit goed samen tot het een papje wordt.
3. Verwarm de zonnebloem olie om de appelbolletjes te frituren.
4. Maak quenelles met 2 eetlepels voor de mooie bolle ovale vorm. Frituur ze goudbruin en serveer ze warm met wat poedersuiker.

Eet smakelijk!

🍴 ca. 10 stuks
⏱ 15 minuten

 

Volg je mij al op Instagram ? Hierop plaats ik dagelijks foto’s en geef ik je een kijkje in mijn leven! Of via Facebook zodat je geen post meer hoeft te missen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *