Ananas cake met kokosroom

Ananas cake met kokosroom

Ben je gek op ananas en kokos dan is deze cake speciaal voor jouw!!! Heel makkelijk te maken en het smaakt verrukkelijk. 

Ingrediënten

Cake beslag
200 gram ongezouten boter
185 gram kristalsuiker
200 gram zelfrijzend meel
4 eieren
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel bakpoeder
Snuifje zout

Extra
4 schijven ananas
25 gram boter
2 eetlepels suiker

Kokosroom
250 ml slagroom
2 eetlepels suiker
1 eetlepels kokosrasp
1 eetlepel roomkaas
Scheut kokosmelk

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Doe de boter in een kom en klop dit met de suiker, vanillesuiker en zout tot een mengsel.
3. Voeg 1 voor 1 de eieren toe tot het een glad mengsel en als laatst spatel je de bloem erdoor heen.
4. Pak een vierkant bakblik (het liefst een glazen ovenschaal) en boter deze goed in en laat de 25 gram boter smelten. Strooi dan de suiker in het bakblik en leg de 4 schijven erin. Daarover giet je het cake beslag en zet je de cake voor 60 minuten in de oven.
5. Klop ondertussen de slagroom, suiker, kokosrasp, roomkaas en kokosmelk tot een dikke crème.
6. Haal de cake uit de oven en laat deze 5 minuten afkoelen, leg er een bord bovenop en draai de cake op z’n kop.
7. Strooi er als laatst wat kokosrasp overheen. En doe er een klodder kokosroom erbij..

Eet smakelijk!

🍴 8 a 10 stuks
⏱ 75 minuten

 

Wil je geen post of foto’s meer missen volg mij dan via instagram en/of via Facebook!

XOXO



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *