Aardbeien kwarktaart

Aardbeien kwarktaart

Zodra de zomer begint en je ziet die mooie aardbeien liggen spring de keuken in en maak deze heerlijke aardbeien kwarttaart met Bastogne koek. Een lekker en simpel recept…

Ingrediënten

350 gr aardbeien
500 volle kwark
150 gram witte basterdsuiker
250 ml slagroom
200 Bastogne koek
135 gr roomboter
1 zakje vanillesuiker
1 tl vanille extract
1 el citroensap
9 velletjes gelatine

Garnering
Aardbeien plakjes
Toefjes slagroom
Pistachenootjes
Munt blaadjes

(23cm bakblik)

  1. Week de gelatine in een kom met water en vet de springvorm in. Maal de Bastogne koek in een keukenmachine en smelt de boter.
  2. Was de aardbeien, haal het kroontje eraf, doe ze in een keukenmachine samen het het zakje vanille suiker en maal dit tot moes. Meng de koek kruimels samen met de boter en bedek zo de bodem van de springvorm. Stamp het goed aan met de achterkant van een lepel.
  3. Neem 3 eetlepels aardbeien moes en doe dit in een kom en warm dit op (niet koken) knijp de gelatine blaadjes goed uit en doe dit bij het warme mengsel blijf roeren tot alles is opgenomen.
  4. Doe in een andere bak de kwark, suiker, vanille extract, citroen, aardbeien moes, het mengsel met de gelatine en meng dit goed door elkaar.
  5. Verdeel het mengsel over de koek bodem en laat de kwart taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  6. Versier de taart met wat toefjes slagroom, aardbeien en pistachenootjes.
Eet smakelijk! 💋


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *